Jak ukręcić własny miód, jakie są jego wartości odżywcze i dlaczego warto kupować miody od lokalnych producentów? Tego wszystkiego będzie się można dowiedzieć na specjalnych warsztatach pszczelarskich, jakie odbędą się w najbliższą niedzielę w Muzeum Etnograficznym w Ochli.
Wydarzenie organizowane jest przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. Jak wyjaśnia Justyna Gray z biura LCPR w Zielonej Górze, to kolejna odsłona akcji, która ma na celu promowanie lokalnych producentów żywności i zachęcanie Lubuszan do korzystania produktów pochodzących z naszego regionu:
Niedzielne warsztaty w muzeum w Ochli poprowadzi Dawid Grześkowiak, pszczelarz spod Nowej Soli.
– Będzie można dowiedzieć się m.in. które miody są najlepsze dla naszego zdrowia, jak z nich korzystać i na co zwracać uwagę – mówi Justyna Gray:
Dodajmy, że szczegółowe informacje na temat niedzielnych warsztatów pszczelarskich w Ochli można znaleźć na fejsbukowym profilu Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego.
Kolejne tego typu wydarzenie odbędzie się pod koniec sierpnia i poświęcone będzie tym razem lokalnym serom.









RADIO ZACHÓD


