Park Książecy w Zatoniu zamienił się dziś w stolicę lubuskiej kuchni. Na miejscu pojawiły się Koła Gospodyń Wiejskich, które rywalizowały w „Bitwie Regionów”. Podczas wydarzenia można skosztować między innymi potrawy z królika, pierogi, ciasta, a także pajdę ze smalcem.
Dodatkowo na scenie przy zamku prezentują się lokalne zespoły ludowe.
– Warto tu przyjść i spróbować wiele wyśmienitych dań – podkreślają zielonogórzanie:
Dalsza część tekstu pod galerią zdjęć
– Jestem pełen uznania dla wszystkich uczestników konkursu – mówi Władysław Dajczak, wojewoda lubuski:
– Te eliminacje są dla nas okazją do nabycia nowych doświadczeń – zaznacza Sylwia Lupa, przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich w Ostrzycach:
Marzymy o tym, by wygrać całą rywalizację – deklaruje Ryszarda Wojciechowska z Koła Gospodyń Wiejskich z Żelechowa:
Bitwa Regionów w Zatoniu zakończy się o godzinie 18. Zwycięzcy eliminacji spotkają się w finale wojewódzkim.
Czytaj też:
Regionalne produkty dostępne w Ochli. Na miejscu odbywa się Twój Zielony Targ [ZDJĘCIA]
Kilkudziesięciu sprzedawców z województwa lubuskiego bierze dziś udział w targowisku na terenie Muzeum Etnograficznego w Ochli. Na miejscu można zakupić...
Czytaj więcej