Od kilku tygodni zielonogórski szpital uczestniczy w programie „Dobry posiłek w szpitalu”. Dziennie lecznica zapewnia je ponad 450 pacjentom. W ramach projektu chorzy dostają dodatkowy posiłek wieczorny, a pozostałe są wzbogacone o owoce i warzywa.
Jak mówi Sylwia Malcher-Nowak, rzeczniczka Szpitala Uniwersyteckiego w Zielonej Górze, program wiąże się z dodatkową pulą pieniędzy, którą na każdego pacjenta przekazuje Narodowy Fundusz Zdrowia:
Na stronie internetowej szpitala w Zielonej Górze zamieszczany jest cały, tygodniowy jadłospis:
Tygodniowe jadłospisy zawierają nie tylko menu. Rozpisany jest także skład potraw. Informacje można znaleź na stronie internetowej szpitala w zakładce Pacjent > Dobry Posiłek w Szpitalu >>szpital.zgora.pl<<.
CZYTAJ TEŻ:
Polecamy
Covid. W szpitalu maseczki i ograniczenia odwiedzin
Rośnie liczba zakażeń koronawirusem i tym samym hospitalizacji w zielonogórskim szpitalu. Lecznica wprowadza dodatkowe środki bezpieczeństwa. W tej chwili, na...
Czytaj więcej