„Dobre, smaczne, bo Lubuskie” – 7 lipca w skansenie w Ochli

B. Schaefer

B. Schaefer

Zielonogórski skansen przygotowuje się do kolejnej edycji imprezy „Dobre, smaczne, bo Lubuskie”.  7 lipca na terenie Muzeum Etnograficznego w Zielonej Górze – Ochli będzie można spróbować tradycyjnych potraw. Na stoiskach znajdziemy specjały z gospodarstw agroturystycznych, ale część zostanie przygotowana na miejscu.

– Działać będzie specjalny piec na chleb – mówi Tadeusz Woźniak, dyrektor muzeum:

Imprezie towarzyszyć będzie kiermasz rękodzieła ludowego i artystycznego oraz występy zespołów folklorystycznych. Zaplanowano również warsztaty:

„Dobre, smaczne, bo Lubuskie” – 7 lipca w skansenie w Ochli, między godziną 11:00 a 16:00. Tadeusz Woźniak był gościem Rozmowy o 9.

Wysłuchaj całej rozmowy:

 

 

Exit mobile version