Zielonogórski skansen przygotowuje się do kolejnej edycji imprezy „Dobre, smaczne, bo Lubuskie”. 7 lipca na terenie Muzeum Etnograficznego w Zielonej Górze – Ochli będzie można spróbować tradycyjnych potraw. Na stoiskach znajdziemy specjały z gospodarstw agroturystycznych, ale część zostanie przygotowana na miejscu.
– Działać będzie specjalny piec na chleb – mówi Tadeusz Woźniak, dyrektor muzeum:
Imprezie towarzyszyć będzie kiermasz rękodzieła ludowego i artystycznego oraz występy zespołów folklorystycznych. Zaplanowano również warsztaty:
„Dobre, smaczne, bo Lubuskie” – 7 lipca w skansenie w Ochli, między godziną 11:00 a 16:00. Tadeusz Woźniak był gościem Rozmowy o 9.
Wysłuchaj całej rozmowy:
Tadeusz Woźniak – Dyrektor Muzeum Etnograficznego w Zielonej Górze- Ochli
Gościem Bartłomieja Walkowskiego jest Tadeusz Woźniak - Dyrektor Muzeum Etnograficznego w Zielonej Górze- Ochli https://youtu.be/Hyc2hKFBLvo
Czytaj więcej