Pracownia gastronomiczna w ZSS

Słodkie naleśniki, aromatyczne mięso i chrupiące warzywa. Dzięki nowo otwartej pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Specjalnych, młodzi uczniowie placówki mogą doskonalić swoje kulinarne umiejętności.

Kuchnia, sala zajęć i szatnia kosztowały 353 tysiące złotych i zostały sfinansowane głównie z pieniędzy unijnych. Mówi dyrektorka szkoły Jolanta Cyrankowska:

W 3-letniej branżowej szkole zawodu kucharza uczy się 15 osób. Mówi nauczycielka Aneta Sandecka:

O nowej pracowni gastronomicznej rozmawialiśmy również z uczniem branżowej szkoły Tomkiem oraz Karoliną, która niebawem będzie uczyć się zawodu kucharza:

Remont i przystosowanie pomieszczeń w Zespole Szkół Specjalnych trwał około 1,5 miesiąca.

Exit mobile version