Nasze Kulinarne Dziedzictwo – smaki regionów [program]

fot. Pixabay

O 9.30 jutro w skansenie w Ochli wystartuje kolejna edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – smaki regionów 2018”.

W osiemnastej odsłonie konkursu komisje będą oceniać regionalny produkt żywnościowy oraz potrawę regionalną.

Mówi Damian Danak z Muzeum Etnograficznego w Ochli:

 

W skansenie nie zabraknie też muzycznych występów, pokazów kulinarnych i innych atrakcji w postaci konkursów:

 

Jutrzejsza impreza w Ochli potrwa do 15.00. Wstęp jest wolny.

Z kolei wieczorem w skansenie zaplanowane są obserwacje nieba.

 

„Nasze Kulinarne Dziedzictwo – smaki regionów 2018”- program:

 

09:30 – Występ kapeli „Bajer”

10:00 – Uroczyste rozpoczęcie finału konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

10:30 Występ kapeli „Bajer”

11:00 – Pokaz kulinarny „Kuchnia lubuska – śliwki, jabłka, borówki: w knedlach”                           

12:00 – Konkursy z udziałem publiczności:  obieranie jabłka na najdłuższą skórkę, pestkowanie śliwek na czas, rozpoznawanie przypraw, nawlekanie makaronu na nitkę, nalewanie soku do butelki łyżką

12.30 – Występ muzyczny – ART.MARIO.MUSIC                           

14.00 – Występ muzyczny  – ART.MARIO.MUSIC

14.30  – Uroczyste ogłoszenie wyników oraz wręczanie nagród dla laureatów Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów

15.00 – Zakończenie imprezy

Exit mobile version