Kulinarne sukcesy uczennic zielonogórskiego Zespołu Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego. Katarzyna Polaczyk zwyciężyła w konkursie na „ciastko- patriotkę”, a wspólnie z Mileną Koprowską stanęły na podium w konkursie na potrawę z mięsa drobiowego.
Biało – czerwone ciastko biszkoptowe Katarzyny Polaczyk okazało się bezkonkurencyjne w ogólnopolskich zmaganiach na patriotyczny wypiek:
Ciastko zielonogórzanki sprzedawane jest w tej chwili w Warszawie.
Z kolei Katarzyna Polaczyk wspólnie Mileną Koprowską wymyśliły danie, które zapewniło im ścisły finał w konkursie na potrawę z mięsa drobiowego i podrobów:
Dodajmy, że 6 lutego w Zespole Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego odbędzie się konkurs „Polska kuchnia stulecia”. Głównym tematem będzie kaczka, jabłko i kasza.