Wiele rodzajów wina, lokalne sery i wyroby myśliwskie – okazję do skosztowania tych i innych produktów mieli wszyscy ci, którzy przybyli w sobotnie popołudnie do pałacu książęcego w Zatoniu. Wszystko dzięki wydarzeniu ph. ,,Santé! czyli wino u Talleyrandów”, które oprócz prezentacji lokalnych przysmaków obfitowało w różne inne atrakcje, m.in. konkursy z nagrodami.
Jak przyznają zielonogórzanie, takie imprezy idealnie oddają klimat naszego regionu:
A w jakie produkty można się było zaopatrzyć w Zatoniu? O tym opowiadają lokalni wystawcy, kolejno: „Gościniec u Deców”, Sery Kozie Pazdrowscy oraz Winnica Saganum.
– Cieszymy się, że festiwal cieszy się dużym zainteresowaniem – mówi Jarosław Skorulski, prezes Fundacji Ogrody Kultury, organizator.
W festiwalu wzięło udział 9 wystawców.