WOSiR Drzonków uruchomił nową stołówkę. Punkt, który działa od początku miesiąca, postawił na przygotowanie zdrowych, zbilansowanych posiłków, uzupełniających m.in. funkcjonowanie sportowców. Stołówka wydaje śniadania, obiady i kolacje. Mówi Anna Sulima-Jagiełowicz, wicedyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Drzonkowie:
Posiłki są przygotowywane w piecach konwekcyjnych, a kuchnia została wyposażona w rozwiązania poprawiające ergonomię pracy. – Na wyposażeniu jest także maszyna kompostująca resztki żywności – dodaje Anna Sulima Jagiełowicz:
W ramach gruntownego remontu, który trwał od października ubiegłego roku, rozbudowana została też sala konsumpcyjna, powstało również zaplecze cateringowe. Inwestycja była finansowana z budżetu województwa lubuskiego.
Polecamy
Nowoczesna kuchnia w WOSiR
We wrześniu ruszy nowoczesna kuchnia w WOSiR w Drzonkowie. Będzie to tak zwana kuchnia bez odpadów. W całym kompleksie trwają...
Czytaj więcej