W trakcie świąt wielkanocnych na naszych stołach pojawia się wiele potraw. Wielu z nich nie jesteśmy w stanie dojeść, a resztki trafiają do lodówek bądź na śmietnik.
Aby zapobiec marnowaniu żywności, zielonogórzanie mogą oddać świeże jedzenie do jadłodzielni, skąd zabiorą je osoby potrzebujące.
– Należy pamiętać, aby do jadłodzielni nie dostarczać nieświeżego jedzenia – mówi Izabela Szmecht, wolontariuszka:
– Z jadłodzielni mogą korzystać wszyscy mieszkańcy – dodaje Izabela Szmecht:
Na terenie Zielonej Góry działają trzy jadłodzielnie: przy ul. Moniuszki 35, Zacisze 23 oraz na os. Pomorskim 13.
Polecamy
Święta wielkanocne – socjologiczna refleksja z Zielonej Góry
Wielkanoc to wciąż czas pełen tradycji – choć coraz częściej łączymy go z odpoczynkiem i wyjazdami. Jak mówi prof. Dorota...
Czytaj więcejDetails









RADIO ZACHÓD





